Your Cart

Asistență telefonică: +40 783 155 200

Handcrafted fine jewelry in Sibiu – Romania

Modele verighete aur 2022-2023

Modele verighete aur 2022-2023

Modele verighete aur: tendinte si culori

Verighetele, aceste mici cercuri perfecte, potrivite pentru ambii parteneri, gemene, dar cu mărimi diferite, realizate în metale preţioase cu sau fară geme preţioase, sunt simbolul uniunii a doi îndrăgostiţi care decid să-şi unească destinele, creând o unitate absolută: FAMILIA.

Aceste bijuterii au o însemnătate foarte importantă, căci sunt un angajament pe viaţă, o promisiune de încredere reciprocă, maturitate, respect şi iubire.
Atenţia multora este concentrată pe inelul de logodnă, deoseori neluându-se în considerare faptul că verighetele sunt mult mai importante. Dacă inelul de logodnă este o promisiune a iubirii, verighetele sunt uniunea voastră în faţa lui Dumnezeu.
În concluzie, verighetele nu sunt doar simple bijuterii, ci o bijuterie pentru o viaţă întreagă.

În majoritatea culturilor occidentale, verigheta este purtată pe al patrulea deget al mâinii stângi, cunoscut de altfel sub numele de deget inelar. Nimeni nu poate spune cu siguranță când a început de fapt această veche tradiție, unii istorici cred că oferirea de verighete provine din Egiptul antic, în urmă cu aproximativ 4.800 de ani. Fire de iarbă, rămurele din trestie, ce creșteau alături de cunoscutul papirus, au fost răsucite și împletite sub formă de inele și alte ornamente decorative purtate de femei în acele zile.

Cercul era considerat simbolul eternității, fără început sau sfârșit, nu numai pentru egipteni, ci pentru multe alte culturi antice. Gaura din centrul inelului a avut și ea o semnificație. Nu a fost considerat doar un spațiu, ci mai degrabă o poartă sau o ușă, ce duce către lucruri și evenimente cunoscute și necunoscute. A oferi unei femei un inel înseamnă a-i promite o dragoste fără sfârșit, nemuritoare.

Aceste inele confecționate din materiale care nu durau foarte mult au fost curând înlocuite cu inele din piele, os sau fildeș. Și romanii au adoptat, în cele din urmă, această tradiție, dar cu propria lor semnificație. În loc să ofere unei femei un inel ca simbol al iubirii, ei le-au acordat inițial ca simbol al proprietății. Bărbații romani își „revendicau” astfel femeile prin acordarea unui inel. Inelele de logodnă romane au fost realizate mai târziu din fier și numite „Anulus Pronubus”, simbolizând forța și permanența.

Verighete aur de 14-18K cu safire sau diamante 0.20 CT

Înainte de a stabili orice detaliu legat de verighete: metal, model, buget, oferiți-vă un timp de căutare în doi. Cu câteva luni înainte de marele eveniment, căutaţi cu Google, vizitaţi magazine de bijuterii pentru a vedea și proba verighete. Doar așa veți putea face o alegere corectă, văzând efectiv verighetele care vă plac și comparând modelele între ele.

Cel mai indicat ar fi să alocaţi un buget de la bun început. Dacă nu aveți însă un buget foarte clar, vă puteți face o idee în timpul în care căutați din timp verighetele și vedeți care sunt prețurile actule. Țineți cont și de faptul că o verighetă mai specială, precum un model cu diamant sau gravură, vor adăuga și mai mult la bugetul pentru verighete. Nu uitaţi şi de faptul că o verighetă personalizată de obicei va avea nevoie de un buget elevat.

Probabil ati mai citit despre verighete aur, verighete aur galben, aur alb, aur roz, platina, fiecare având proprietati diferite.

În forma sa cea mai pură, aurul are titlul de 999,99 și este foarte moale, de aceea nu este folosit de obicei în bijuterii. Este aliat cu alte metale pentru a-i crește duritatea și rezistența, iar karatajul (reprezentat de numere și litera „K”) scade pe măsură ce se adaugă mai multe aliaje. Astfel, aurul de 18K (titlu 750) are cele mai puține metale adăugate și este mai greu decât cel de 24K, dar mai moale decât cel de 14K (titlu 585).

Este foarte important să luaţi în considerare şi faptul că aliajele (metalele care duc aurul la diferite titluri) sunt diferite de la producător la producător şi pot provoca alergii care vă vor crea disconfort. SORANA GIOIELLI foloseşte pentru aliaje doar două metale pe lângă aurul pur: cuprul şi argintul, tocmai pentru a evita neplăceri clienţilor noştri.

Fiecare dintre voi aveţi exigenţe şi gusturi diferite. Unii preferă culoarea albă la metal, alţii galben sau roz. Prin combinarea metalelor se pot obţine aceste nuanţe direct din aliaj. În cazul în care verighetele sunt realizate în urma unei comenzi, puteţi alege să vă personalizaţi verighetele după bunul plac. SORANA GIOIELLI vine în întâmpinarea propriilor clienţi făcându-i participanţi direcţi în realizarea bijuteriilor. În faţa voastră se va realiza un proiect al verighetelor, modalitate prin care veţi putea vedea un rendering final al bijuteriilor dorite înainte ca acestea sa fie realizate.

Ţineţi cont şi de faptul că veți purta aceste verighete în fiecare zi, așa că obiectivul este să alegeți acel model care să devină o parte din viața voastră. Tinând cont de faptul că veți purta aceste verighete de aur tot timpul, este indicat să alegeți un model care să corespundă cu stilul vostru de viață și care să nu vă incomodeze în niciun fel. În cazul în care vă vor incomoda, veți fi nevoiți să le scoateți frecvent și există astfel riscul de a le uita undeva sau chiar pierde.

Daca practicati un sport sau aveti un stil de viata foarte activ, sunt indicate verighete mai subtiri, cu margini rotunjite.

În cazul în care domeniul de activitate este unul care presupune folosirea mănușilor (medic, cosmetician etc), cântați la un instrument sau aveți o pasiune care înseamnă multă muncă manuală, este recomandat să optați pentru verighete fără pietre, cu un aspect cât mai simplu și neted.

Dacă vă place să fiți în pas cu moda, atunci nu trebuie să vă fie teamă să optați pentru un model de verighetă într-un anumit stil, limitata fiind doar cerul. In cazul in care aveti un buget fix, luati in considerare si faptul ca mai tarziu le veti putea personaliza, adaugand forme si pietre pretioase.
Verighetele sunt simbolurile sfinte ale angajamentului în relație, iar schimbul acestora în timpul ceremoniei religioase este un moment foarte emoționant. Alegerea unor verighete din aur nu este în definitiv corectă sau greșită, ci personală și asumată, deci atât timp cât amândoi sunteți fericiți și mulțumiți de ea, este tot ce contează.
Livrare gratuita

La comenzile peste 4800 lei

Retur gratuit in 14 zile

Conform politicii de retur

Garantie + Certificat

Produse autentice hand made

100% Plata securizata

MyPOS Payment Solutions

Cauti o bijuterie deosebita?

Descrie bijuteria mult visată și noi o transformăm în realitate!