Inele de logodna din aur 2022-2023
Inele de logodna din aur: tendinte si culori
Atunci cand ai gasit persoana potrivita alaturi de care iti doresti sa-ti petreci viața si sa-ti creezi un viitor, este cu siguranta un eveniment care merită celebrat într-un mod unic.
Inelul de logodna a parcurs mult timp de la debutul lui în Roma Antică, când primele inele purtate de femei erau realizate din os și fildeș. De fapt, istoria unui inel de logodnă ne poate surprinde mai mult decât credem.
Istoria inelului de logodnă ne fascinează de secole întregi, având pentru unele persoane o semnificație mai importantă decât verigheta, deoarece semnifică legătura puternică dintre cei doi parteneri, promisiunea de căsătorie și de fidelitate. Cea mai frumoasă interpretare a semnificației inelului de logodnă este aceea potrivit căreia conturul fără început și fără sfârșit al bijuteriei simbolizează dragostea nemărginită, simbolul iubirii absolute, la care visează orice cuplu atunci când ia decizia de a se căsători.
Istoria oferirii inelului de logodnă ne spune că obiceiul a început prin anul 1215 când Papa Inocențiu al 3-lea a stabilit o perioadă de aşteptare între căsătoria promisă şi căsătoria propriu-zisă. Inelul de logodnă semnifica devotamentul partenerilor unul față de celălalt în acea perioadă de așteptare. Dar, se știe că în acele vremuri, inelele de logodnă reprezentau bogăția, deoarece doar cei bogați îşi permiteau sa achizitioneze un inel de logodna.
Tradiția oferirii unui inel de logodnă cu diamant devine cunoscuta din Evul Mediu, când reprezenta uniunea destinelor a doi tineri ce urmau să se căsătorească. Primele documente istorice în care se vorbeşte despre un inel de logodnă cu diamant îi are ca protagoniști pe Arhiducele Maximilian al Austriei de la curtea imperială a Vienei în 1477 si pe Mary de Burgundy, numită Maria cea Bogată. De aici şi până la faptul că inelul de logodnă a devenit tradiţie a fost doar un pas. Gestul arhiducelui Maximilian al Austriei i-a influențat pe bogaţii din înalta societate să le ofere femeilor faimosul inel de logodna in urma cererii in casatorie.
De asemenea, potrivit unui manuscris din secolul al XV-lea, această bijuterie specială avea o importanță deosebită în cadrul nunților regale. Astfel, a rămas menționat în istorie că în 1475, Constanzo Sforza i-a dăruit un inel de logodnă cu diamante alesei sale, Camilla d’Aragona.
În zilele noastre, propunerea de cerere în căsătorie vine de asemenea însoțită de un inel de logodnă pentru a simboliza nunta și viața planificate împreună. Chiar dacă am lăsat multe secole în urmă, obiceiul a rămas neschimbat și femeia este cea care primește inelul de logodnă. În culturile occidentale, se obișnuiește ca inelul de logodnă să fie purtat pe degetul inelar al mâinii stângi.
De asemenea, unele persoane poartă această bijuterie pe mâna stângă în perioada de logodnă, urmând ca în timpul ceremoniei de căsătorie să mute inelul pe mâna dreaptă. În unele țări precum Rusia, Germania, Norvegia și India, inelul de logodnă se poartă pe mâna dreaptă deoarece se consideră că purtarea unui inel pe mâna stângă aduce ghinion. În Suedia și Chile, nu doar viitoarele mirese primesc inelele de logodnă, ci și bărbații. În Kenya, în anumite zone, bărbații poartă ornamente colorate în jurul gâtului pentru a indica angajamentul față de o persoană.
În societatea moderna, femeile au o abordare mult mai practica în ceea ce priveste modul de a purta inelul de logodna.
Astfel, din perspectivă practică, are sens să porți inelul pe mâna stângă, deoarece majoritatea persoanelor sunt dreptace și folosesc mâna dreaptă mai des decât cea stângă. Inelele de logodnă sunt foarte valoroase, asa ca este usor de înțeles dacă vei dori să eviți riscul de a-l deteriora.
Din punctul nostru de vedere un inel de logodna trebuie sa fie pe placul viitoarei mirese.
Da, trebuie sa iti placa si tie, dar nu uita ca viitoarea doamna il va purta toata viata, astfel incat gusturile ei trebuie sa primeze. Nu de putine ori ne-au calcat pragul atelierului SORANA GIOIELLI cupluri care isi doreau un inel de logodna cu caracteristici specifice si exigente foarte bine stabilite inainte. Datoria noastra este aceea de a va consilia in alegerea bijuteriei perfecte pe care viitoarea doamna urmeaza sa o poarte.
De la modelul clasic de inel de logodna cu diamant, la modelul halo cu o piatra centrala imprejmuita de sclipirile diamantelor numite “pave de diamante” si apoi la modelele moderne, alegerea este nelimitata, dar totul se reduce la gusturi, exigente si buget.
ATELIERUL SORANA GIOIELLI se poate lauda cu faptul ca iti creeaza inelul de logodna exact cum il doresti. Folosim metale pretioase (aur galben, alb, roz si platina) fara aliaje care-ti pot provoca alergii. Iti oferim pietre pretioase insotite de certificate IGI sau GIA si consultanta pe tot parcursul acestui demers atat de important pentru viitorul tau.
Pietrele cele mai des intalnite la inelele de logodna sunt diamantele, iar forma lor poate fi diferita, in functie de preferintele fiecaruia. Brilliant, pear, princess, oval, heart, marquise sunt cateva dintre formele preferate de viitoarele doamne. Marimea si calitatea acestora pot diferi in functie de bugetul fiecaruia.
Deosebite sunt si pietrele pretioase colorate, pentru gusturile doamnelor mai indraznete.
Safire, rubine, smaralde, tourmaline paraiba, sunt cateva dintre pietrele pretioase care dau o amprenta unica unui inel de logodna deosebit.
Atunci cand alegi inelul de logodna perfect pentru viitoarea soţie, tine cont de faptul ca acesta va fi purtat o viata intreaga, urmand sa fie transmis din generatie in generatie.
Iata de ce noi oferim un CERTIFICAT PE VIATA tuturor clientilor nostri, iar o data pe an o reconditionare gratuita a inelului de logodna realizat de SORANA GIOIELLI.