Your Cart

Asistență telefonică: +40 783 155 200

Handcrafted fine jewelry in Sibiu – Romania

Conditii de retur

Cumpărătorul are dreptul să se retragă din contract, respectiv să returneze un bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile calendaristice de la ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a bunului cumpărat.

În cazul în care cumpărătorul decide să se retragă din contract, acesta va putea trimite o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la adresa atelierului din Sibiu, strada Targul Pestelui, 12A, in care solicita acest lucru. În cazul în care clientul/cumpărătorul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv.

În cazul în care comanda este achitată, vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data intrării în posesie a bunurilor returnate. Suma va fi returnată după cum urmează:

1. pentru comenzile achitate cu card bancar: prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
2. pentru comenzile achitate cu OP: prin virament bancar;

Dacă bunul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou (ambalaj deschis, accesorii lipsă, bunul este deteriorat), ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea bunului în stadiul inițial, după caz, sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la solicitarea cumpărătorului, vom reexpedia bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de către cumpărător.

În cazul vânzărilor la distanță cumpărătorul nu are posibilitatea de a verifica bunurile înainte de încheierea contractului și din acest motiv are dreptul de a se retrage din contract. Din acelasi motiv, cumpărătorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura și caracteristicile bunurilor.

Pentru bunurile returnate ce prezintă urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se acceptă retur numai după aducerea lor la conformitate, implicând costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate sau/și înlocuite de către cumpărător (vezi pietre prețioase sau semiprețioase) aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs second-hand.

Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferență dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Orice diminuare a valorii bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților bunurilor este în responsabilitatea cumpărătorului.

Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicată către cumpărător la recepționarea bunurilor returnate.

ATENȚIE! Produsele executate la comandă, NU pot face obiectul unui retur.

Produsele confecționate după specificațiile prezentate de consumator și/sau personalizate, în mod clar nu pot fi returnate.

Conform OUG 130/2000 art. 10 lit. c) – “Consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte […] c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate […].” Adică, în cazul nostru, produsele realizate pe baza cerințelor specifice clientului (vezi aur alb, galben, etc.) și mărime.

Conform OUG 34/2014 art. 16 lit c) – „Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele: […] c) furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar […].”

Conform OUG 34/2014, art. 14 lit b) – „Furnizările de produse sau servicii a căror preț depinde de flucuațile de pe piața financiară pe care profesionistul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcusul perioadei de retragere.

În orice caz noi suntem întotdeauna la dispoziția clienților noștri pentru a rezolva orice problema apărută.

Livrare gratuita

La comenzile peste 4800 lei

Retur gratuit in 14 zile

Conform politicii de retur

Garantie + Certificat

Produse autentice hand made

100% Plata securizata

MyPOS Payment Solutions

Cauti o bijuterie deosebita?

Descrie bijuteria mult visată și noi o transformăm în realitate!